lørdag 15. januar 2011

Vegetarpizza med fetaost

Lørdag er pizzadag, og jeg har laget vegetarpizza i dag. Jeg valgte åha fetaost på pizzaen, men om du ikke liker fetaost går helt fint å bytte den ut med vanlig ost.
Til 3 italienske pizzaer trenger du...
Pizzabunn:
175 g mel
200 g mel til finbakst
1 ts sukker
10 g fersk gjær
1 ts salt
1 ½ ss oliven olje (extra virgin)
2 ¼ dl varmt vann
Pizzasaus:
3 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, finhakket
2 bokser hermetiske tomater à 400 g
½ ts salt
½ tørket oregano
En klype knust chili
Pizzafyll:
350 g fetaost, smuldret
2-3 solmodne tomater, i skiver
115 g champignon, i skiver
1 løk, i skiver
1 grønn paprika, i skiver
50 g grønne oliven, i skiver
50 g sorte oliven, i skiver
Du gjør:
Bland melet. Bland 225 g mel med sukker, gjær og salt i kjøkkenmaskinens bolle. Sett det til side. Bland olivenolje og varmt vann. Tilsett vann og olje litt etter litt i melet, til alt er godt blandet. Bland inn resten av melet.
Bytt til eltekrok på lav hastighet i 4-5 minutter, til deigen er fast som en ball, glatt og smidig.  Har du ikke kjøkkenmaskin kan du også elte for hånd. Da har du deigen på lett melet bakebord og elter i ca 10 minutter.
Legg deigen i en oljet bolle og dekk den til. Sett deigen til heving på et lunt sted i 1 ½ - 3 timer, til deigen er nesten doblet i størrelse.
Varm olje i en stor stekepanne. Tilsett hvitløk og la den surre i 1-2 minutter. Tilsett tomater og del dem i mindre med sleiven.
La sausen surre i 25-30 minutter, til det meste av væsken har fordampet og sausen har blitt tykk. Smak til med salt, oregano og knust, tørket chili. Forvarm stekeovnen til 250 g.
Når deigen har hevet, del den i 3 like store emner. Form hvert emne til en ball, og trykk ut til en pizzaform. Bruk fingre eller kjevle og strekk hver bunn til den måler ca 30 cm i diameter. Bunnen skal da være ca 2 med mer tykk.
Fordel sausen jevnt over pizzabunnene, men la det være igjen en cm bred ytterkant. Strø smuldret fetaost over pizzaene. Fordel frisk tomat, sopp, løk, paprika og olivenskiver. Sett en pizza inn i ovnen av gangen, og stek den i ca 10 minutter, til osten er gyllen og pizzaen ferdigstekt.  Gjør det samme med de to andre pizzaene.  Skjær opp pizzaene, og server!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar