onsdag 12. januar 2011

Biff- og limetortillaer

For noen dager siden lagde jeg limemarnerte biffstrimler i tortillaer. Saftige og smakfulle biffstrimler stekt sammen med paprika og løk, servert med rømme og salsa. Kjempegodt...
Oppskriften gir 4 stykker.
Du trenger:
2 biffer av ytrefilet fra storfe à 250g
Finrevet skall av 1 lime
Friskpresset saft av 1 lime
1 frisk grønn chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
En klype sukker
2 ss olivenolje
1 liten løk, skåret i tynne skiver
1 rød paprika, skåret i smale strimler
4 tortillaer
Salt
Pepper
Rømme og tomatsalsa til servering
Du gjør:
Skjær kjøttet i smale strimler. Lag marinaden på følgende måte: Ha limeskallet, limesaften, chilien, hvitløken, sukker, salt og pepper etter smak i et stort fat (det kan ikke være metall!!!). Bland ingrediensene godt sammen. Tilsett biffstrimlene, og vend dem i marinaden til alt er godt dekket. Dekk til med plastfolie, og la kjøttet bli marinert i kjøleskap i 3-4 timer. Snu kjøttet av og til.
Varm oljen i en stor tykkbunnet stekepanne over middels sterk varme. Tilsett løken og den røde paprikaen, og stek under jevnlig omrøring i ca 5 minutter, eller til grønnsakene er myke. Bruk en hullsleiv til å ta biffstrimlene opp av marinaden. Legg dem i stekepannen og stek dem under konstant omrøring i 2-3 minutter. Tilsett marinaden, kok opp, og bland alt godt.
Varm i mellomtiden tortillaene etter anvisning på pakken. Fordel blandingen på tortillaene, og brett inn ene enden før du ruller de sammen.
 Serveres sammen med rømme og salsa!

2 kommentarer:

  1. Nå ble jeg helt utrolig sulten. Du lager så mye godt!

    M:)

    SvarSlett