onsdag 26. januar 2011

Kyllingfilet med snøfrisk, rødløk og timian

Kylling er det beste jeg vet, og du kan lage så utrolig masse godt. Det er sunt og ikke minst billig, perfekt for studenter. I dag valgte jeg å fylle filetene med snøfrisk, rødløk og timan, noe som gjør de kjempe saftig.
Til 2 personer trenger du...
2 kyllingfileter
50 g snøfrisk
2 ss rødløk, finhakket
En liten bunt timian, finhakket
Salt
Pepper
Timian
Oregano
Chili
Olivenolje
Tzatziki:
1 boks naturell yoghurt
½ agurk
2 fedd hvitløk
Salt
Malt pepper
Potetstaver:
8 poteter
Frityrolje
Salt
Du gjør:
Ha yoghurten i et kaffefilter, og la det stå å trekke over en kopp i rundt 30 minutter. Yoghurten skal ha en passe tykk konsistens.
Skrell agurken og riv den på et råkostjern. Strø litt salt over og la det stå i 10 minutter. Saltet trekker vannet ut av agurken. Press resten vannet ut av agurken.
Ha yoghurten i en skål og bland inn agurk og presset hvitløk. Smak til med salt og pepper. Sett tzatzikien kaldt før servering.

Skjær et snitt langs kanten av hvert kyllingbryst med en skarp kniv. Brett ut snittet, slik at det blir en liten lomme. Fordel osten i lommene, og inni litt finhakket timan og 1 ss rødløk i hver lomme. Klem lommene sammen. Gni kyllingbrystene inn med salt, pepper, timian oregano og chili.  Sett stekeovnen på 200 grader. Varm oljen i en stekepanne. Ha kyllingbrystene i stekepannen og stek dem ved sterk varme, et par minutter på hver side. Ha så kyllingbrystene i en ildfast form i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter.
Mens kyllingen står i ovnen må potetstavene frityrkokes. Varm opp oljen og ha i potetstavene. Kok til de er har en gylden farge og er ferdig. Ta potetene og ut og legg dem på tørkepapir og la de renne av seg.  Salt potetene med det samme.
Server kylling, tzatziki og potetstaver med det tilbehør du måtte ønske!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar