søndag 23. januar 2011

Pizza med chorizo og cherrytomater

I går var det lørdag og pizzakos! Denne gangen ble det italiensk pizza med chorizopølse og cherrytomater, toppet med ruccolasalat. Oppskriften gir 3 italienske pizzaer.
Pizzabunn:
175 g mel
200 g mel til finbakst
1 ts sukker
10 g fersk gjær
1 ts salt
1 ½ ss oliven olje (extra virgin)
2 ¼ dl varmt vann
Pizzasaus:                         
3 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, finhakket
2 bokser hermetiske tomater à 400 g
½ ts salt
½ tørket oregano
En klype knust chili
Fyll:
200 g chorizo pølse, i tynne skiver
1 gul løk, i ringer
Ca 20 cherrytomater, delt i to
225 g mozarella, revet
Oregano
Ruccola salat til garnityr
Du gjør:
Bland melet. Bland 225 g mel med sukker, gjær og salt i kjøkkenmaskinens bolle. Sett det til side. Bland olivenolje og varmt vann. Tilsett vann og olje litt etter litt i melet, til alt er godt blandet. Bland inn resten av melet.
Bytt til eltekrok på lav hastighet i 4-5 minutter, til deigen er fast som en ball, glatt og smidig.  Har du ikke kjøkkenmaskin kan du også elte for hånd. Da har du deigen på et lett melet bakebord og elter i ca 10 minutter.
Legg deigen i en oljet bolle og dekk den til. Sett deigen til heving på et lunt sted i 1 ½ - 3 timer, til deigen er nesten doblet i størrelse.
Mens deigen hever, begynner du på sausen. Varm olje i en stor stekepanne. Tilsett hvitløk og la den surre i 1-2 minutter. Tilsett tomater og del dem i mindre med sleiven.
La sausen surre i 25-30 minutter, til det meste av væsken har fordampet og sausen har blitt tykk. Smak til med salt, oregano og knust, tørket chili.
Forvarm stekeovnen til 250 grader.
Når deigen har hevet, del den i 3 like store emner. Form hvert emne til en ball, og trykk ut til en pizzaform. Bruk fingre eller kjevle og strekk hver bunn til den måler ca 30 cm i diameter. Bunnen skal da være ca 2 med mer tykk.
Fordel sausen jevnt utover på de tre bunnene, men la det være igjen en ytterkant på ca 1 cm. Fordel osten utover pizzaene, før du fordeler pølse, løk og cherrytmater utover. Strø over litt oregano.Stek pizzaene i 8-10 minutter på rist i nedre halvdel av ovnen, til osten er smeltet og bunnen er gyllenbrun. Dryss over ruccola salat. Skjær i stykker og server.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar