onsdag 5. januar 2011

Oreo Cupcakes med spelt

Til min lillesøsters bursdag 2.januar lagde jeg Oreo Cupcakes med spelt. Muffinsene falt i smak, ogalle var oppspist da besøket var over.
Muffinsrøren:
75 g smør
2 eggehviter
1 ¾ dl melk
180 g spelt + litt til å strø på kjeksene
¾ ts bakepulver
Frøene av ½ vaniljestang
120 g sukker
Toppingen:
250 g kremost naturell
50 g smør
Frøene av ½ vaniljestang
250 g melis
Ca 28 Oreo-kjeks (holder til muffinsrøre, topping og pynt).

Du gjør:
Sett 12 medium muffinsformer i et muffinsbrett. Finn fram 12 oreo-kjeks, og ta de fra hverandre. Legg halvparten av de delte kjeksene i muffinsformene med kremsiden opp. De andre halvdelene skal du bruke i toppingen senere.
Pisk smøret luftig og kremaktig i en kjøkkenmaskin. Tilsett melk og frøene fra vaniljestangen, og rør godt. Tilsett deretter mel og bakepulver, og kjør i ca 1 minutt, før du tilsetter sukker og kjører i 2 minutter, og deretter eggehvitene og kjører i ytterligere 2 minutter. Grovhakk 10 oreo-kjeks og strø litt mel på, og vend de deretter forsiktig inn i muffinsrøren.
Fordel muffinsrøren i formene, de skal være ca 2/3 full. Stekes i 180 grader i ca 20-25 minutter, til muffinsene er ferdigstekt.
Mens muffinsene avkjøler seg kan du begynne på toppingen. Bland sammen kremost og smør og kjør det til en jevn masse. Tilsett melis og frøene fra vaniljestangen, og kjør til massen blir kremaktig. Finnhakk de 12 halve kjeksene du delte innledningsvis, og vend de forsiktig inn i kremen. Sett toppingen kaldt til muffinsene er helt avkjølt og klar til og pyntes.
Ha kremen i en sprøytepose og lag fine topper på muffinsene. Kremen er veldig myk, så det kan være vanskelig å bruke sprøytepose. Da kan du bare ta litt fyll med en skje oppå hver muffins. Del 6 oreo-kjeks tvers over, og pynt hver muffins med en halv kjeks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar