søndag 28. november 2010

Rundstykker med gresskarkjerner

For noen dager siden bakte jeg noen deilige rundstykker med gresskarkjerner. Denne oppskriften gir 6 store rundstykker og passer til både lunsj og kvelds.
Du trenger:
25 g gjær

1 ss smeltet smør
2 dl lunkent vann
1/2 ts salt
2 1/2 dl rugmel
ca 2 1/2 dl hvetemel
3 ss gresskarkjerner
Topping:
 1 dl gresskar og solsikkekjerner
Slik gjør du:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen til side, tilsett vann.  (blandingen skal være fingervarm, ca. 37 grader) og rør ut gjæren.
Hell blandingen i bakebollen og rør inn saltet og rugmelet.
Tilsett hvetemel og gresskarkjerner, og elt deigen smidig og jevn, slik at den slipper redskapet og bolle.  Dekk bakerbollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.


Elt den ferdighevede deigen lett sammen og trill en pølse som deles i 6 like deler.
Form avlange rundstykker, dypp de i gresskarkjerner og solsikkekjerner. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
La dem heve under plast til dobbel størrelse. Stekes på midterste rille ved 240 grader i ca 10 min.

Avkjøl rundstykkene på rist.
Gresskarstykke med strandaskinke, brie og ruccolapesto


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar