onsdag 3. november 2010

Bringebærkake

I dag kommer oppskriften på en kake jeg har laget før, en kake med oreobunn, bringebærmousse og gele. Denne gangen har jeg pyntet den med hvit sjokolade, enkelt og dekorativt.

Bunn:
337g oreokjeks
100g smør, smeltet
Bringebærmoussen:
400 g frosne bringebær
90 g sukker
4 gelatinplater

4 ½ dl fløte

Topp:

1 pk bringebærgele

Pynt:

Sjokolade, bær..

Du gjør:

Knus kjeksene og bland dem med smeltet smør. Kle en form en rund form med bakepapir. Smør kjeksmulene ut i bunnen, og sett i kjøleskapet.
Tin de frosne bringebærene og kjør dem sammen med sukkert i en hurtigmikser. Gni blandingen gjennom en sil slik at frøene blir fjernet. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
Varm opp 1/3 av bringebærene i en liten kaserolle. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme bringebærpureen til de er oppløst. Trekk kaserollen vekk frå varmen og rør inn resten av den kalde pureen.
Hell alt over i en bolle. Vend inn myk pisket krem, litt etter litt, og hell moussen over sjokoladebunnen i formen. Pass på at toppen blir helt jamn. Sett kaken i kjøleskapet og la den stå noen til til moussen er stivnet.
Lag geleen etter anvisning på pakken. Avkjøl gelen i kjøleskapet eller frysen. Hell så gelen forsiktig over brungebærmoussen og sett kaken tilbake i kjøleskapet.
Pynt kaken etter eget ønske.
Kaken er klar til servering når geleen er stivnet.


5 kommentarer: