tirsdag 2. november 2010

Rundstykker med byggryn

I går kveld lagde jeg noen deilige rundstykker med byggryn. De ble veldig saftige og myke, perfekt til kvelds! Oppskriften gir 12 rundstykker.

Du trenger:
50 g gjær
5 dl vann
2 poser byggris
1 dl havregryn
1 egg
2 ss rapsolje
1 ss honning
2 ts salt


Ca 1 l hvetemel eller spelt

Du gjør:
Smuldre gjæren i bakebollen. Kok opp vannet og hell det over byggrisen. Avkjøl det til det er ca 37 grader. Hell det over gjæren og rør den ut.
Rør inn havregryn, egg, olje, honning, salt og nok mel til en fast og smidig deig. Elt deigen godt, dekk den med plast og la den heve i romtemperatur til dobbelt størrelse, ca 1 time.
Elt deigen lett om, del den i 12 jevnstore emner. Trill de til boller, og klem de ut til de blir ca 12 cm i diameter. Prikk rundstykkene godt med en gaffel. Etterhev rundstykkene i ca 30 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 225 grader. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca 12 minutter. Avkjøl dem på rist.


5 kommentarer:

 1. Hei Julie......
  Så mange flotte innlegg du har her.
  Ser fra tidligere innlegg at du har vært på tur:)Lurer jo litt på hvilke skole/studie du går på, ser ut som det har noe med mat å gjøre og at du definetivt har sporet deg inn på noe som du hvirkelig kan. Du er kjempeflink:)

  Klem fra tante Trine:))

  SvarSlett
 2. Hei:D Heheh, det er faktisk Førskolelærer:) Men med vekt på natur og friluftsliv. Dette året har mye om mat fra naturen, og det liker jeg veldig godt:D Jeg har jo en drøm om å starte cafe også da:)
  hihi. Tusen takk:D
  Hvordan går det med dere?
  Klem fra Julie!

  SvarSlett
 3. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ, så koselig da:)Det hadde jeg aldri gjettet vettu;)Høres veldig kjekt ut. Jeg håper du starter cafe også en gang, så kan jeg bli stam gjest:)) Hi, hi.
  Det går bra med oss:)

  Klem
  T

  SvarSlett