søndag 14. november 2010

Pizza med inspirasjon fra Middelhavet

Det har vært noen travle dager med lite tid til blogging. Men endelig har jeg blitt en jeger, og forhåpentligvis blir det rypemiddag til neste år!
I går kveld lagde jeg pizza, og jeg må innrømme at den pizzaen ble fantastisk god! Oppskrift på pizzadeigen fant jeg på Trines Mektige Matblogg, og den var virkelig vellykket.
Til 2 italienske pizzaer trenger du:


Pizzadeig:
2,5 dl lunkent vann
ca 25 gram gjær
2 ss olivenolje
ca 1/2 ts havsalt
ca 5-6 dl hvetemel
Tomatsaus:
6 tomater
Stilken til tomatene
10 ss olivenolje
Salt
Pepper
Frisk hakket basilikum
Pesto:
1 potte basilikum
5 ss pinjekjerner
1 fedd hvitløk
75 g parmesanost
0,5 dl olivenolje
Salt og pepper
Fyll til pizza:
1 pk fetaost, i biter
En håndfull sorte oliven, i skiver
10 cherrytomater, delt i to
1 porsjon pesto
Rødløk, i skiver

Du gjør:
Bland sammen ingrediensene til pizzadeigen, men hold igjen litt av melet slik at du kan "justere" deigen underveis. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i 10-15 minutter til den er smidig og elastisk. Har du ikke kjøkkenmaskin rører du deigen sammen for hånd, og elter så mye du synes du har tid og ork til. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.

Mens deigen hever kan du begynne på tomatsausen. Ha tomatene i varmt vann i noen minutter, slik at skinnet løsner. Skrell tomatene, og del de opp i biter. Ha tomater, olivenolje, salt, pepper og basilikum i kjelen. La det koke på middels varme, til det har blitt en saus, i ca 30 minutter.
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne. Ha så alle ingrediensene i en foodprocessor.

Kjevle ut pizzadeigen til to tynne bunner og legg de på en bakepapirkledt stekeplate.
Fordel tomatsausen utover pizzaen. Ha på oliven, fetaost, cherrytomater. Fordel pestoen men en teskje rundt om på pizzaen. Strø rødløken over pizzaen tilslutt.
Stekes ved ca 275 grader i ca 10-15 minutter til pizzaen er ferdig stekt.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar