onsdag 19. oktober 2011

Havre og Bare Bær-cookies

Dette er oppskriften på "Café Bakeriets" Bare Bær-cookies fra Sætre. Oppskriften er utrolig god, og cookisene er ENDA bedre! Prøv da vel..

Til 20 cookies trenger du..
210 g spelt
210 g havregryn
90 g sukker
55 g brunt sukker
2 ts bakepulver
145 g smør
55 g lys sirup
½ dl vann
110 g rosiner
75 g tørkede tranebær

Du gjør:
Bland mel, havregryn, sukker og bakepulver i en bolle. Smuldre smøret i det tørre. Bland i sirup (må være varmet opp så den blir litt flytende), og vann. Bland til en jevn deig. Ha så hakkede rosiner og tranebær oppi deigen og bland godt.
Form deigen til 20 cookies, som trykkes flate med fingrene slik at de blir ca 1 cm tykke og runde kaker. Legg dem på to bakepapirkledde stekeplater med litt avstand i mellom.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Sett cookiesene midt i ovnen og senk deretter varmen til 175 grader.  Stek cookiesene i ca 15 minutter. Gjenta med den andre stekeplaten. Avkjøl kakene i noen minutter på platen, før de flyttes forsiktig over på rist og avkjøles helt.
Oppbevares i en tett krukke eller i fryseren.

4 kommentarer:

  1. De der ser utrolig bra ut! Jeg er en cookie- og kjeks-sucker, så det der MÅ testes en dag!
    Finner man tørkede tranebær i vanlig butikk?

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjøpte mine på Eurospar. De hang på et stativ med godsaker for å strø på salat (krutonger, mini-grissini, osv.)

      Slett
  2. Hei! To spørsmål til oppskriften som så veldig god ut. Lettkokte eller store havregryn? Kan man bruke vanlig hvetemel?

    SvarSlett