søndag 9. oktober 2011

Gulrotkake Boston

En fantastisk gulrotkake som inneholder masse smør, egg, krydder, nøtter og rosiner, toppet med en deilig ostekrem. Oppskriften er hentet fra Det søte liv.

Til 1 liten langpanne trenger du:
6 egg
360 g sukker
300 g smør
300 g spelt
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
2 ts kanel
1 dl hasselnøtter
2 dl rosiner
8 dl revet gulrot
Glasur:
250 g kremost naturell
150 g smør
300 g melis
2 ts vaniljesukker
Pynt:
Valnøtter

Du gjør:
Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Smelt og avkjøl smøret. Sikt sammen spelt, bakepulver, vaniljesukker og krydder. Ha rosiner og hakkede hasselnøtter i det tørre. Riv gulrøttene på et rivjern. Bland alt i en stor bakebolle, til du får en jevn deig.
Ha deigen i en liten langpanne, ca 20x30 cm. Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i ca 45 minutter.  Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk til du får en jevn og luftig ostekrem. Bre ostekremen i et tykt lag over kaken og dryss over hakkede valnøtter. Del kaken i passe store firkanter og server.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg inn en kommentar