onsdag 12. oktober 2011

Brownies fra City Bakery New York

Dette er noen virkelig gode brownies med smak av ekte sjokolade. Oppskriften er fra New York og The City Bakery, en av Manhattans kjente caférestauranter.

Til en liten langpanne trenger du:
250 g smør
250 g mørk sjokolade
5 dl sukker
5 store egg
3 dl spelt
2 ts bakepulver
2 ss kakao
100 g pecannøtter eller valnøtter

Du gjør:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Hell sjokoladesmøret i og vend om forsiktig. Sikt mel, bakepulver og kakao, og bland i forsiktig. Rør minst mulig for å få alt blandet. Vend i hakkede nøtter til slutt.
Ha deigen i en liten bakepapirkledd langpanne(ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 150 grader i 55-60 min. Ta kaken ut av ovnen og la den bli værende i langpannen mens den avkjøles.  Sett så langpannen i kjøleskapet et par timer (helst over natten).
Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken i passe store firkanter. Løft kakestykkene fra bakepapiret med en stekespade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar