tirsdag 15. mars 2011

Pizza med chorizo og fetaost

Dette er en oppskrift på pizza som passer til 1 sulten person!

Bunn:
1,5 dl lunkent vann
15 g gjær
¼ ts havsalt
1 ss olivenolje
3,5 dl hvetemel
Tomatsaus:
1 fedd hvitløk
2 sjalottløk
Olivenolje
2-3 tomater
Timian
Salt
Fyll:
Mozarellaost, revet
Chorizopøsle, i skiver
5 grønne oliven, i skiver
5 sorte oliven, i skiver
Rødløk, i ringer
Fetaost, smuldret
Hermetisk chili, finhakket
Oregano
Timian
Du gjør:
Bland sammen alle ingrediensene til pizzabunnen, men hold igjen litt på melet, slik at du kan justere underveis. Elt deigen i 10-15 minutter i kjøkkenmaskin, slik at deigen blir smidig og elastisk. Om du ikke har kjøkkenmaskin kan du elten den sammen for hånd. Dekk til bakebollen, og la den heve til deigen har dobbel størrelse.
Hakk løk og hvitløk. Surr det blank i en panne sammen med timian. Skjær tomatene i terninger, og ha i pannen. La det hele småkoke i 10-15 minutter. Mos tomatsausen med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
Kjevle ut pizzadeigen til du får en fin tykkelse på bunnen.  Smør tomatsausen utover pizzaen, og ha på revet mozarellaost. Fordel chorizopølse og rødløk på pizzaen, før du strør på oliven, fetaost og hermetisk chili. Krydre gjerne med tørket timian og oregano. Stek pizzaen i stekeovn ved 275 grader i ca 10-12 minutter, eller til pizzaen er ferdig stekt. 

3 kommentarer:

 1. ååå.. NAM! Den pizzaen så helt sykt god ut, tror jeg må mekke en pizza i løpet av helgen!:)
  Ser jo ut akkurat som hos pizzabakerne...!!=)
  Du er kjempe flink - masse som ser utrolig appetittlig ut her!;)

  SvarSlett
 2. Det ser nydelig ut, feta er en av mine favoritter på pizza. Men hvor får du kjøpt heretisk chili? Jeg finner det nemlig ikke på min lokale Meny-butikk, og de har relativt godt utvalg...

  SvarSlett
 3. Tusen takk for kommentarer:)
  Hermetisk chili får du kjøpt i invandrerbutikker. Der har de tre størrelser på glassene, men det som er så bra er at de holder seg veldig lenge. Og, de er veldig sterk:)

  SvarSlett