fredag 18. mars 2011

Hjemmelagde fiskekaker med remulade

Fiskekaker er så godt, og hvertfall når de er hjemmelaget. Jeg brukte torskefilet i disse fiskekakene, og serverte de sammen med hjemmelaget remulade! Oppskriften gir 4 porsjoner.


Remuladen: 
2 ss sylteagurk, finhakket
1 ts kapers, finhakket
3 ss krydderurter - persille, purreløk og kjørvel, finhakket
150 g majones
sitronsaft

Fiskekakene:

600 g torskefilet

2 ½ ts salt

1 ½ ss potetmel

1 dl melk

1 dl fløte

3 ss gressløk


Du gjør:

Bland alle ingrediensene til remuladen, og smak til med sitronsaft. La remuladen stå i kjøleskapet og trekke til den skal serveres.
Det er veldig viktig at alle råvarene til fiskekakene er iskalde! 
Skjær fisken i terninger og ha den i en food prosessor. Kjør fisk og salt godt sammen til det blir en seig masse. Tilsett potetmel og kjør godt sammen. Spe i melk og fløte til en jevn farse. Tilsett finhakket gressløk. Smak til med nykvernet sort pepper.
Form kakene med en spiseskje og stek dem ferdig på moderat temperatur i en stekepanne.
Server gjerne fiskekakene sammen med remuladen, stekt løk og kokte poteter og gulrøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar