tirsdag 15. februar 2011

Sjokoladecupcakes med sjokoladefrosting

Til morsdagen lagde jeg noen deilig sjokolade cupcakes, etter inspirasjon fra http://www.detsoteliv.no/ . Oppskriften gir 10 vanlige muffins..

Sjokoladecupcakes:
60 g mykt smør
150 g sukker
1 stort egg
1/2 ts vaniljeessens
1/2 ts eddik
1/2 ts natron
120 ml surmelk
125 g hvetemel
3 ss kakao


Sjokoladefrosting:
150 g smør
175 g melis
1 ½ ts vaniljeessens
150 g kokesjokolade

Du gjør:
Pisk mykt smør og sukker til en luftig smørkrem. Tilsett egget og pisk videre til blandingen blir tykk og kremete. Pisk inn vaniljeessensen. Rør sammen natron og eddik (bruser når det blandes). Rør det inn i smørkremen sammen med surmelken. Sikt i melis og kakao, og bland det til en jevn deig.

Sett ut 10 papirformer på et stekebrett, eller muffinsbrett om du har det. Fyll formene med deig til de er 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 grader i ca 20 min.
Til sjokoladefrostingen pisker du mykt smør, melis og vaniljeessens til det blir en lys og luftig smørkrem. Smelt kokesjokoladen over vannbad eller i mikro, og avkjøl den noe. Pisk sjokoladen inn i smørkremen. Hvis kremen virker for bløt til å sprøytes, kan den settes en stund i kjøleskapet (ikke for lenge, for da blir den for hard).

Muffinsene må være helt avkjølt før du pynter de. Ha kremmen i en sprøytepose, og lag fine kremtopper på muffinsene.


3 kommentarer:

  1. Vaniljeessens, fra butikken eller sånn ekstrakt?
    Og hvilken eddik?

    De såg helt nydelige ut :D

    SvarSlett
  2. tUsen takk:) Vaniljeessens fra butikken ja. Og vanlig klar eddik 7%:)

    SvarSlett
  3. Jeg ble litt forvirret, men det skal vel være hvetemel man skal sikte og ikke melis?
    Ps: De var veldig gode! :)

    SvarSlett