tirsdag 12. april 2011

Pizza Margherita med tomatsaus

Pizza Margherita er veldig enkelt. Her har jeg laget en variant med tomatsaus og fersk mozarellaost. Pizzaen holder til 1 sulten person!

Bunn:
1,5 dl lunkent vann
15 g gjær
¼ ts havsalt
1 ss olivenolje
3,5 dl hvetemel

Tomatsaus:
1 fedd hvitløk
2 sjalottløk
Olivenolje
2-3 tomater
Timian
Salt

Fyll:
1 fersk mozarellaost, i biter
Rødløk, i ringer
Basilikum, finhakket

Du gjør:
Bland sammen alle ingrediensene til pizzabunnen, men hold igjen litt på melet, slik at du kan justere underveis. Elt deigen i 10-15 minutter i kjøkkenmaskin, slik at deigen blir smidig og elastisk. Om du ikke har kjøkkenmaskin kan du elte den sammen for hånd. Dekk til bakebollen, og la den heve til deigen har dobbel størrelse.
Hakk løk og hvitløk. Surr det blank i en panne sammen med timian. Skjær tomatene i terninger, og ha i pannen. La det hele småkoke i 10-15 minutter. Mos tomatsausen med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
Kjevle ut pizzadeigen til du får en fin tykkelse på bunnen.  Smør tomatsausen utover pizzaen, og ha på en fersk mozarellaost i biter. Legg ringer med rødløk utover pizzaen, og strø over finhakket basilikum. Stek pizzaen i stekeovn ved 275 grader i ca 10-12 minutter, eller til pizzaen er ferdig stekt. 

1 kommentar:

  1. Denne høres fristende ut. Pizza er jo så godt alltid. Glad påske!

    SvarSlett