søndag 17. april 2011

Bestefar 70 år!

Verdens beste bestefar fyller 70 år i dag! Gratulerer så mye med den store dagen!
Dagen ble feiret i går, og i den anledning hadde jeg laget en toetasjers suksessterte. For å lage den brukte jeg to hjerteformer i forskjellige størrelser. jeg lagde 1 1/2 porsjon av både kakedeig og gul krem.

Bunn: 
4 eggehviter
200 g sukker
250 g malte mandler
Krem:
2 dl fløte
200 g sukker
2 ts vaniljesukker
4 eggeplommer
250 g mykt meierismør
Pynt:
Hakkede mandler
Sjokoladefigurer
Diverse frukt
Du gjør:
Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukkeret litt etter litt mens du visper. Visp til massen blir seig og blank. Vend de malte mandlene forsiktig inn.
Pensle formene med en nøytral olje eller spray med formfett. Ha kakedeigen i formene, og stek dem midt i ovnen ved 175 grader i 30-40 min. Den minste kaken trenger noe mindre steketid enn den store. Bruke en kakenål for finne ut om kakene er ferdig stekt. Dersom det ikke henger deig igjen på pinnen er den ferdig. La kakene hvile en stund i formene, for de hvelves på rist.
Bland fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og kok opp. Pisk 4 eggeplommer og spe i den varme fløten litt etter litt. Varm blandingen opp til kokepunktet(må ikke koke!), slik at den tykner litt. Avkjøl blandingen helt. Tilsett 250 g mykt meierismør og visp til en luftig krem.
Når kakene er avkjølt, legger du den største på et egnet kakefat. Smør gul krem over hele kaken. Smør også gul krem på det lille hjertet mens det ligger på benken. Plasser det lille hjerter oppå det store. Strø hakkede mandler rundt omkring på hele kaken. Fyll litt gul krem i en sprøytepose med et stjernemunnstykke på ca. 1 cm i diameter. Ikke ha for mye krem i posen, fordi den smelter veldig fort i den varme hånden. Etterfyll heller ofte. Sprøyt en pen bord langs kanten på den lille og den store kaken.
La kaken stå i kjøleskapet en stund, slik at kremen blir ordentlig stiv. I mellomtiden kan du lage sjokoladepynten. Smelt litt kokesjokolade i vannbad. Tegn et mønster på et lite stykke bakepapir.  Fyll den smeltede sjokoladen i en engangssprøytepose i plast, og klipp et lite hull i den. Sprøyt de figurene du ønsker å ha på kaken din. Om du ønsker en fin bue på figurene, legg dem oppå en kjevle til de har stivnet.
Skjær opp den frukten du ønsker å pynte kaken med. Jeg brukte jordbær, rips, mandarinskiver, physalis og sitronmelisse. Ta kaken ut av kjøleskapet. Sett først på sjokoladepynten, slik at den blir stående som små seil på kaken. Legg frukt inntil sjokoladen og pynt med blader av sitronmelisse.

2 kommentarer:

  1. Nydelig Julie, ser yummy ut med den frukten på.

    SvarSlett
  2. Tusen takk:) Droppet marsipanen, får prøve neste gang :P

    SvarSlett