fredag 29. april 2011

After Eight cookies

After Eight er en deilig konfektsjokolade med mintfyll som passer godt i mange ulike bakverk. Her er oppskiften på noen deilige cookies...

Du trenger:
125 g smør
50 g melis
1 egg
230 g spelt
20 g kakao
50 g After Eight

Pynt:
100 g hvit sjokolade
100 g After Eight

Du gjør:
Pisk mykt smør sammen med melis og egget. Bland inn speltmel og kakao, til du får en jevn deig. Kna tilslutt inn finnhakket After Eight sjokolade. Sett deigen kjølig i 30 minutter.
Form deigen til kuler, som legges på bakepapirkledde stekeplater. Trykk de litt flate med en gaffel eller fingrene. Stek kakene midt i ovnen ved 175 grader i ca 12 min. Avkjøles på rist.
Smelt den hvite sjokoladen og After Eight sjokoladen hver for seg (gjøres raskt ved å ha sjokoladen oppdelt i biter i kopp noen minutter i mikroen). Ha først den hvite sjokoladen i et kremmerhus laget av matpapir og ringle over kakene. Gjenta det samme med After Eight sjokoladen. Sett kakene kjølig til sjokoladen har stivnet. Oppbevares i tett boks, med matpapir mellom lagene.


1 kommentar: