tirsdag 24. mai 2011

Oreokake

Ettersom eksamenslesing har tatt mye av tiden min de siste ukene har det vært liten tid til blogging. Idag tar jeg meg likevel tid til å legge ut en oreokake jeg lagde til 20 års dagen til min bror.

Du trenger...
450 g Oreo kjeks
100 g smør
250 g kremost naturell
2,5 dl melis
3,5 dl kremfløte
2,5 ss sukker

Sjokolademousse:
2 dl fløte
225 g kokosjokolade
4 eggeplommer
2 eggehviter
100 g melis

Du gjør:
1/4 av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ha resten av kjeksene i en kjøkkenmaskin, og kjør den til smuler. Smelt smøret, og hell det over kjekssmulene i en bolle. Bland godt og smør det utover i en 24 cm springform.

Pisk kremost med melis til det blir en luftig og kremete masse. Stivpisk kremfløten sammen med sukker. Vend forsiktig inn halvparten av den stivpiskede kremen i ostemassen. Knekk opp de kjeksene som er satt til siden i små biter. Bland kjeksbitene inn i ostemassen, og smør den over kakebunnen. Sett kaken i kjøleskap i 30 minutter.

I mellomtiden lager du sjokolademoussen.
Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt.
Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis.
Stivpisk eggehvitene med melis. Bland forsiktig sammen den smeltede sjokoladen med eggeplommene, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene. Smør sjokolademoussen utover kaken og sett den i kjøleskap i 60 minutter.

Smør et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med sjokoladesaus.1 kommentar:

  1. Her var det mye fristende ja. Den kaken er god, og det så veldig pent ut med blomsterpynten. Skikkelig sommerlig. :-)

    SvarSlett